Aston Martin випустив дитячий електрокар

Британська преміальна марка Aston Martin представила електричну міні-копію оригінального DB5, розроблену спільно з виробником дитячих автомобілів, компанією Little Car Company.

Репліка виготовлена ​​в масштабі 2:3 і досягає завдовжки близько 3 метрів. У салоні – два окремі ковшеподібні сидіння, на яких цілком можуть поміститися і дорослі. Електрокар оснащений одним електродвигуном потужністю 6.7 л.с., який надає руху 10-дюймові задні колеса. При масі 270 кг автомобіль здатний розганятися до 48 км/год. Встановлений під підлогою акумуляторний блок, що знімається, забезпечує запас ходу від 16 до 32 км. Як стверджують у компанії, заміна акумулятора займає лічені секунди.

У DB Junior три режими водіння, що відрізняються потужністю силової установки: новачок, експерт та гонка. Плюс до цього, в режимі новачок передбачена можливість дистанційно зупинити електрокара з відстані до 30 метрів.

Також є можливість придбати «заряджений» DB5 Vantage Junior з додатковим режимом керування, в якому вихідна потужність двигуна збільшується вдвічі, до 13.4 к.с. (10 кВт). З якою максимальною швидкістю зможе рухатися автомобіль у цьому режимі, не уточнюється. Такий електрокар має карбоновий корпус і диференціал підвищеного тертя в задній осі. Також до комплекту входить запасна батарея.

На рідному ринку марки цінник DB5 Junior стартує від 35 000 фунтів стерлінгів (39 080 євро), а «зарядженого» DB5 Vantage Junior – від 45 000 фунтів стерлінгів (50 250 євро). Складання дитячого електрокара та перші поставки клієнтам планують розпочати у 2021 році.